miercuri, 11 aprilie 2012

Nu mai blocati exploatarile miniere!

 
Seful statului a cerut Guvernului ca in termen de doua saptamani sa revizuiasca tot sistemul de redevente legat de zacamintele naturale.
România nu mai are resurse "pentru crearea de locuri de muncă decât dacă priveşte cu responsabilitate spre reluarea unor activităţi de minerit", a afirmat, ieri seară, preşedintele Traian Băsescu cu ocazia depunerii jurământului de către noul ministrul al Mediului, Attila Korodi. 
Indecizia ne va costa enorm. 
"Urmare a demagogiei si lasitatii unor politicieni romani, investitia de la Rosia Montana sta blocata din 1997. Ceea ce va cer, domnule ministru şi domnilor membri ai Guvernului, este sa vedeti daca e fezabila Rosia Montana. Daca este fezabila, dati rapid avize, daca nu, spuneti «nu» investitorului, pentru ca fiecare zi in care intarziem ne va costa enorm in urmatorul proces", a spus seful statului, precizand ca solutia poate fi un parteneriat cu firme private straine.
Totodata, presedintele le-a atras atentia membrilor guvernului ca, in lipsa locurilor de munca, Romania pierde in fiecare an 3,6 miliarde de euro prin deficitul la fondul de pensii.
(sursa articol)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu