miercuri, 24 august 2011

RMGC: Câştigurile statului român sunt competitive în forma actuală a proiectului minier de la Roşia


Castigurile statului roman din proiectul minier de la Rosia Montana, in forma lui actuala, sunt competitive cu orice alta tara din lume, apreciaza presedintele Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), Dragos Tanase, care spune insa ca nu va refuza vreo invitatie la "dialog" pe aceasta tema.


"Noi vom fi bucurosi sa participam la discutii. In cadrul acestor discutii vom explica faptul ca proiectul RMGC aduce beneficii economice importante economiei Romaniei si ca, in momentul de fata, proiectul este bine structurat, este robust si va genera cash-flow-uri importante pentru economia Romaniei. Masurate de catre experti internationali, experti mondiali. Acesti experti au concluzionat ca proiectul, in forma actuala, genereaza beneficii competitive in plan mondial. Evident, noi nu refuzam niciun fel de invitatie la dialog. In momentul in care vom avea aceste discutii vom prezenta structura beneficiilor actuale", a declarat Tanase, marti, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX.


Intrebat daca firma pe care o conduce este dispusa la o eventuala renegociere a beneficiilor, Tanase a apreciat ca, din punctul de vedere al RMGC, "castigurile statului roman sunt competitive in momentul de fata cu orice alta tara din lume".
"Din punctul nostru de vedere, castigurile statului roman sunt competitive in momentul de fata cu orice alta tara din lume, dar nu vom refuza nicio invitatie la dialog. O sa ne prezentam si o sa discutam la momentul respectiv", a afirmat Tanase.
El a mai spus ca, pana in prezent, compania nu a fost invitata la vreo "renegociere a beneficiilor".


"Nu, nu am fost invitati la vreo negociere punctuala. Inca o data: nu comentez pe acest subiect. Ca sa clarificam lucrurile: in momentul de fata noi avem o procedura pe acordul de mediu. Deci noi, practic, in momentul de fata suntem mobilizati, discutam, suntem suta la suta implicati pe procedura de acord de mediu. Din punctul nostru de vedere, in acest moment focus-ul este pe aceasta procedura, pe comentariile domnului Borbely referitoare la diverse aspecte de mediu din proiect, deci vrem sa terminam acea procedura. Urmeaza ca partea cu contractul s-o discutam la momentul oportun", a mai declarat Dragos Tanase.


Intrebat daca i s-a sugerat ca eliberarea acordului de mediu pentru proiect ar fi conditionata de o eventuala renegociere, Tanase a raspuns negativ.


"Nu ni s-a sugerat niciodata faptul ca evaluarea de mediu ar fi conditionata de renegocierea contractului. In momentul de fata, procedura continua, merge pe acordul de mediu. Nu avem elemente care sa indice suspendarea procedurii in momentul de fata asteptand o eventuala renegociere", a raspuns Dragos Tanase.


Agentia MEDIAFAX va difuza integral interviul cu Dragos Tanase miercuri, 24 august


Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajunga la 200 de tone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu