miercuri, 24 august 2011

Noutăţi Aron Zaharie: Noi, cei din Almaşu Mare, susţinem Proiectul Roşia


24.08.2011 
Scrisoare deschisa
Salutam si noi, ca si celelalte comunitati locale din Muntii Apuseni, decizia Presedintelui Basescu de a sprijini pornirea proiectului minier la Rosia Montana.
Localitatea noastră, aflată la doar câţiva zeci de kilometri de Roşia Montană este cunoscută în ţară în mare parte datorită exploatărilor de minereuri neferoase, încă din epoca romană.
Minele au asigurat traiul multor almăşeni, ba chiar i-au ajutat să ajungă la un nivel destul de ridicat al traiului de zi cu zi. Până să se deschidă minele, casele de aici erau amărâte, acoperite cu paie. După ce au început oamenii să lucreze la mină şi-au făcut case mari, frumoase, erau alte vremuri. Acum, almăşenii au rămas fără principala sursă de venit, într-o continuă stare de incertitudine.
La noi în zonă un minerit responsabil, aşa cum propune compania Roşia Montană Gold Corporation, care ţine cont de toate legile româneşti şi internaţionale, ar face din regiunea aceasta una de invidiat în ţară şi poate chiar în lume. Paralel cu mineritul, s-ar dezvolta şi alte activităţi în zonă, aducând bunăstare nu numai Roşiei Montane, ci şi Munţilor Apuseni.
Noi, cei din Almaşu Mare susţinem Proiectul Roşia Montană deoarece şi localitatea noastră are o tradiţie de peste 500 de ani în minerit.
Aron Zaharie,
Primarul comunei Almaşu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu