vineri, 26 august 2011

Pro Roşia Montană: Susţinerea preşedintelui ţării ne aduce multă speranţă că proiectul Roşia Montană va fi demarat cât mai curând


SCRISOARE DESCHISA CU PRIVIRE LA CELE DECLARATE DE PRESEDINTELE ROMANIEI, DL TRAIAN BASESCU, PENTRU SUSTINEREA MINERITULUI LA ROSIA MONTANA 
Roşia Montană
24 august 2011
Noi, reprezentanţii ONG-ului Pro Roşia Montană dorim să ne arătăm aprecierea faţă de poziţia președintelui României, domnul Traian Băsescu, în legătură cu implementarea proiectului minier Roşia Montană.
În aceste timpuri, în care toată țara are nevoie de investiții, susținerea președintelui țării ne aduce multă speranță că acest proiect va fi demarat cât mai curând.
Toată lumea vrea să hotărască soarta noastră, a locuitorilor Roşiei Montane, şi a zonelor din împrejurimi, aşa că nu ne ramane decat sa il rugăm pe presedinte să sprijine decizia corectă aşa cum a facut-o pana acum, dând undă verde acestei investiţii miniere.
Noi căutăm investitori străini, ne uităm şi ne place să vedem cum s-au dezvoltat alte ţări, dar atunci când avem investitori la noi acasă, le întoarcem spatele, le punem beţe în roate, fără să ne dăm seama că ne facem rău în primul rând nouă, românilor, şi ţării întregi. Dacă aşa se va proceda, România nu va ieşi niciodată la suprafaţă, iar oamenii nu se vor putea bucura de un trai mai bun.
Prin acţiunile derulate în ultimii ani de anumite organizaţii care se erijează în reprezentanţi ai comunităţii noastre, au reuşit din păcate să împiedice dezvoltarea unei zone şi să îngrădească dreptul fundamental al unei comunităţi la o dezvoltare sănătoasă din punct de vedere economic, social şi cultural, condamnând-o la întuneric, foame şi izolare, recomandându-i cu căldură să se întoarcă la preocupările economice ale evului mediu: agricultura de subzistenţă şi culesul fructelor de pădure.
Aceste organizaţii fac un lucru nepermis într-o ţară democratică, adăugând o îngrijorare în plus în viaţa de zi cu zi a oamenilor, manipulând opinia publică să se pronunţe “împotrivă” în legătură cu un subiect asupra căruia nu se oferă informaţii corecte.
Vrem să ţineţi cont că noi, cei din Roşia Montană, dorim această investiţie privată în minerit, vrem să avem dreptul la o viaţă mai bună pentru noi şi familiile noastre, nu vrem să luăm calea străinătăţii şi să fim slugi la alţii.
Proiectul minier Roşia Montană este singura speranţă pentru o viaţă mai bună si pentru dezvoltarea socio-economică a zonei.
Dr. Andrei Jurcă
Preşedinte
Pro Roşia Montană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu