miercuri, 10 august 2011

Copiii din Rosia Montana au jucat baschet cu "Big Ghitza"


Copiii din Rosia Montana au avut astazi ocazia sa invete baschet de la Ghita Muresan, cel mai cunoscut baschetbalist roman si al doilea care a evoluat in liga profesionista americana NBA.

Ghita Muresan a adaugat Rosia Montana la calendarul turneului "Ghita Muresan Summer Camp 2011", la invitatia Rosia Montana Gold Corporation, dandu-le astfel copiilor din zona sansa nesperata sa-l cunoasca si sa afle chiar de la el cateva dintre tainele baschetului.

"Ma bucur ca am ajuns sa lucrez cu copiii din Rosia Montana, mai ales ca oamenii de aici m-au primit foarte bine, sunt oameni caldurosi. Eu am plecat de la tara si consider ca noi, adultii, avem o datorie fata de comunitatea de unde plecam: sa-i dam ceva inapoi din ceea ce stim. Baschetul aduce un stil de viata sanatos pe care sper sa-l putem promova in cat mai multe locuri din Romania, asa cum am facut astazi la Rosia Montana”, a precizat Ghita Muresan.

Cunoscutul sportiv a inceput baschetul in Cluj, la "U", apoi a jucat pentru o scurta perioada la Pau Orthez, in Franta, fiind apoi transferat in liga profesionista nord-americana. In NBA, "Big Ghitza" a jucat la Washinghton Bullets si New Jersey Nets. Dupa retragerea din activitatea competitionala a ramas un promotor al baschetului si al sportului in general. In prezent, conduce o scoala de baschet in SUA si vine anual in Romania pentru turnee de baschet pentru copii. Anul acesta, "Ghita Muresan Summer Camp” a ajuns la cea de-a cincea editie.

"Rosia Montana Gold Corporation se implica permanent in viata comunei si sustine activitatile sociale, culturale si sportive de aici. Dorim ca si copiii din Rosia sa aiba aceleasi oportunitati cu cei din marile orase ale tarii si de aceea sustinem proiectele care li se adreseaza. Ghita Muresan este un excelent ambasador al sportului si al stilului de viata sanatos, iar copiii au, cu siguranta, ce sa invete de la el”, a declarat Catalin Hosu, purtator de cuvant al RMGC.

Pe langa turneul de baschet cu Ghita Muresan, RMGC este partener al primului club de rugby din zona, ale caror sectii de copii vor fi intra in competitiile locale si nationale incepand cu toamna acestui an.

Sursa: http://www.citynews.ro/bucuresti/eveniment-29/copiii-din-rosia-montana-au-jucat-baschet-cu-big-ghitza-128330/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu