marți, 23 august 2011

Primaria Sohodol saluta declaratia presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu, referitoare la Proiectul Rosia


Scrisoare deschisa a Primariei Sohodol pentru a saluta declaratia presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu referitoare la sustinerea Proiectului Rosia Montana.
SOHODOL
23.08.2011
În aceste momente de mari încercări pentru România, prin declaraţia privind susţinerea investiţiei miniere de la Roşia Montană, președintele României, domnul Traian Basescu, a adus locuitorilor din Apuseni foarte multă speranţă că o vor duce mai bine.
Acest proiect minier modern, propus pentru Roşia Montană, este o oportunitate excelentă pentru oamenii din zona noastră. Odată cu închiderea mineritului, am avut probleme mari în ceea ce priveşte oferirea unor locuri de muncă localnicilor. Proiectul de la Roşia Montană este un proiect bine venit din punct de vedere social şi constituie un imbold spre prosperitate.
Dorinţa noastră, a tuturor, este ca mineritul în această zonă să continue pentru că acest lucru înseamnă ca oamenii vor avea locuri de munca.
În prezent, comuna Sohodol, ca majoritatea localităţilor din judeţul Alba, se confruntă cu mari probleme sociale din cauza şomajului. În trecut, aproape 400 de localnici lucrau la exploatarea minieră de la Roşia Montană. Acum însă, posibilităţile de angajare sunt destul de mici. Sperăm doar că mineritul la Roşia va reporni.
Exploatarea aurului în condiţii moderne, aşa cum propune acest proiect, va crea premisele unei dezvoltări economice durabile, va permite creşterea bugetelor locale, refacerea infrastructurii necesare dezvoltării turismului, lucru care nu se poate face în condiţiile actuale. Pentru protejarea şi punerea în valoare a vestigiilor istorice de aici, precum şi dezvoltarea altor ramuri economice din zona Munţilor Apuseni avem nevoie de minerit.
Credem în proiectul minier propus de investitor, deoarece cu toate atacurile la care a fost suspus de organizaţii cu interese ascunse, a continuat să îşi desfăşoare activitatea generatoare de venituri pentru bugetul local şi populaţie, întreţinand speranţa că vom avea şi noi, minerii din Muntii Apuseni condiţii de viaţă adecvate secolului XXI.
Sorin Corcheş
Primarul Comunei Sohodol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu