miercuri, 24 august 2011

Bogdan Baltazar: "Nu avem voie să fim indiferenţi la beneficiile proiectului"


Consultant financiar, Bogdan Baltazar este de părere că nu ar trebui să fim indiferenţi faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, având în vedere că preţul aurului este într-o continuă creştere: 
"Mi se pare foarte oportun ceea ce a spus preşedintele Băsescu, mai ales în condiţiile crizei economice şi cu preţul aurului în continuă creştere. Toate aceste împrejurări ne fac să nu avem voie să fim indiferenţi la beneficiile proiectului Roşia Montană, aşa cum nici până acum nu trebuia să fim indiferenţi la beneficiile pe care un proiect minier aurifer le poate aduce ţării noastre. Eu cunosc bine proiectul şi pot spune că vorbim de miliarde de dolari. Proiectul în sine este de sute de milioane, dar aţi văzut unde a ajuns preţul aurului, preţul valutelor. Declaraţia preşedintelui este o dovadă elementară de sensibilitate la beneficiile proiectului".
În opinia lui Baltazar, "ce nu spune nimeni este că proiectul poate declanşa în zona centrală a Transilvaniei proiecte conexe de sute de miliarde de dolari, şi nu exagerez". "Proiectul Roşia Montană poate fi o sursă de renaştere industrială a unei zone extrem de defavorizate economic", a mai explicat, recent, Bogdan Baltazar.
Preluare din: http://www.evz.ro/detalii/stiri/rosia-montana-castigul-romaniei-intre-mit-si-realitate-942886.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu