joi, 21 iulie 2011

Scrisoare deschisa pentru Kelemen Hunor de la ACMA

Reprezentantii comunitatii de maghiari din Abrud si Rosia Montana i-au trimis ministrului Kelemen Hunor o scrisoare de multumire vizavi de alocarea unui buget de 70 de milioane de dolari pentru ocrotirea patrimoniului din zona miniera. 
Asociatia Culturala Maghiara din Abrud (ACMA) i-a multumit lui Kelemen Hunor pentru aprobarea parteneriatului public-privat dintre Ministerul Culturii si compania RMGC si alocarea unui buget de 70 de milioane de dolari pentru salvarea obiectivelor turistice din patrimoniul cultural al Rosiei Montane.
“Consideram ca astfel de parteneriate public-private sunt singura solutie viabila pentru salvarea si restaurarea mostenirii culturale si suntem convinsi ca un patrimoniu bine pus in valoare asigura prosperitatea turistica a zonei respective, precum si mandria si prosperitatea locuitorilor sai”, a precizat in scrisoarea deaschisa Kopenetz Lorand, presedintele asociatiei.
Asociatia maghiarilor a mai spus ca suma record alocata va ajuta la punerea in practica a planurilor de patrimoniu si ca fara o finantare privata, acest lucru era imposibil.
ACMA reprezinta o asociatie infiintata in 2007 care are ca scop declarat salvarea si reabilitarea patrimoniului maghiar si roman din Abrud si din zona adiacenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu