luni, 18 iulie 2011

Pro Dreptatea il felicita pe Kelemen pentru Rosia Montana

Asociatia Pro Dreptatea a trimis o scrisoare deschisa ministrului Culturii, Kelemen Hunor, prin care isi arata mandria fata de faptul ca patrimoniul cultural din Rosia Montana va benficia de un buget de 70 de milioane de dolari.

“Suntem convinsi ca localitatea noastra va ajunge, in urmatorii ani, sa rivalizeze cu succes cu orice alt sit important din Europa, ca nivel de punere in valoare. Este nevoie de multi bani pentru ca patrimoniul si valorile culturale ale Rosiei Montane sa fie puse in valoare. Noi, oamenii de aici, avem convingerea ca numai mineritul poate asigura bunastarea acestei zone si fondurile necesare restaurarii patrimoniului”, se arata in scrisoarea deschisa adresata ministrului Kelemen Hunor. 

Reprezentantii asociatiei spun ca singura sansa pentru ca patrimoniul Rosiei Montane sa fie pus in valoare este printr-un parteneriat public-privat.

“Vrem patrimoniu si turism, dar impreuna cu dezvoltarea industriala la Rosia Montana. Suntem convinsi ca la incheierea proiectului minier va exista aici un sat nou, centrul vechi al comunei Rosia Montana restaurat, muzeu, hoteluri, restaurante si infrastructura modernizata, vestigii redate circuitului turistic si o comunitate prospera”, au mai aratat ei.


Sursa articolului: http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/pro-dreptatea-il-felicita-pe-kelemen-pentru-rosia-montana-126130/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu