marți, 19 iulie 2011

Asociația Pro Roșia Montană a transmis o scrisoare deschisa catre Ministrul Culturii și Patrimoniului Național

Stimate Domnule Ministru, Comunitatea din Roşia Montană salută decizia Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, de a cere RMGC să aloce 70 de milioane de dolari pentru lucrările de conservare şi punere în valoare a patrimoniului cultural. Considerăm că este o decizie corectă, care respectă atât patrimoniul, cât şi comunitatea din Roşia Montană.
Considerăm că decizia de a acorda certificatul de descărcare arheologică pentru o parte a masivului Cârnic, cu condiția dublării bugetului alocat pentru patrimoniul cultural, arată că domnului Ministru Kelemen Hunor îi pasă de patrimoniul de la Roşia Montană şi este convins, ca şi noi, localnicii, că pentru a fi conservat şi pus în valoare, patrimoniul din Roşia Montană are nevoie de finanţări substanţiale. Acestea nu au putut fi puse la dispoziţie până acum prin bugetul de stat – şi este cu atât mai puţin probabil ca aceste fonduri să fie alocate în prezent, când bugetul statului se confruntă cu dificultăţi fără precedent.
Credem, la fel ca si domnul Ministru, că decizia de a acorda acest certificat este primul pas necesar în procesul de a asigura salvarea, conservarea şi valorificarea moştenirii arheologice de la Roşia Montană.
Doar împreună cu un minerit modern, care va aduce fonduri în zonă, putem avea cu adevărat o dezvoltare durabilă, iar patrimoniul de la Roşia Montană are nevoie de resursele financiare generate de minerit pentru a fi conservat şi pus în valoare şi pentru asta vă mulţumim, domnule ministru!
ONG Pro Roşia Montană

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu