vineri, 22 iulie 2011

Primarul din Câmpeni îi trimite o scrisoare deschisă ministrului Hunor despre proiectul Roșia Montană

Ioan Călin Andreș (foto), primarul localității Câmpeni, i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Culturii Kelemen Hunor pentru a susține investiția de 70 de milioane de dolari a Roșia Montană Gold Corporation în patrimonul cultural al Roșiei Montane.
 
“Cei 70 de milioane de dolari pe care îi va aloca compania Roşia Montană Gold Corporation pentru restaurarea, cercetarea, conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului arheologic de la Roşia Montană reprezintă fonduri care cred că nu s-au mai dat în nici o altă zonă a României pentru cercetări arheologice de o asemenea amploare.
De patrimoniul cultural de la Roşia Montană care va fi pus în valoare şi inclus în circuitul turistic datorită parteneriatului public privat cu compania Roşia Montană Gold Corporation, în care dumneavoastră aţi făcut primul pas, se vor bucura nu doar localnicii, ci şi toţi cei care vor vizita Roşia Montană.

Sunt născut şi crescut la câţiva km de Roşia Montană, la Câmpeni. Cunosc locurile şi istoria lor. Ştiu cum trăiesc oamenii de aici, mai ales de când s-a închis mina de stat de la Roşia Montană, iar exploatarea de cupru de la Roşia Poieni nu este nici ea într-o situaţie prea bună. Şomajul este în floare în această zonă, oamenii au rămas fără locuri de muncă şi fără posibilitatea unui trai decent, majoritatea sunt chiar în situaţia de a nu avea ce pune pe masă copiilor. 

Cred că această companie poate să dezvolte la Roşia Montană un minerit modern şi responsabil, să pună în valoare patrimoniul cultural, să creeze locuri de muncă, să reducă poluarea şi să protejeze mediul înconjurător. Un minerit modern aici ar da posibilitatea oamenilor să trăiască decent la ei acasă şi nu să plece în ţări străine ca să câştige o bucată de pâine. 

Putem să dăm undă verde acestei investiţii în minerit şi să ne asigurăm că această companie respectă toate angajamentele pe care şi le-a asumat. Să folosim resursele naturale ca să asigurăm oamenilor o viaţa mai bună pentru că asta se aşteaptă după atâţia ani de la Revoluţie.

Din acest motiv mă alătur şi eu celor care salută decizia dumneavostră şi sper ca acest proiect să demareze cât mai curând, pentru ca şi oamenii din zonele învecinate Roşiei Montane să îşi poată găsi un loc de muncă”, scrie primarul.


Sursa articolului: http://www.ftr.ro/primarul-din-campeni-ii-trimite-o-scrisoare-deschisa-ministrului-hunor-despre-proiectul-rosia-montana-49645.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu