joi, 24 noiembrie 2011

În organizarea RMGC: Baschetbalistele de la CSU s-au întâlnit cu elevii din Roşia Montană şi Câmpeni

Peste 200 de elevi de la şcolile din Roşia Montană şi Câmpeni au admirat, la începutul săptămânii, jocul echipei feminine de baschet CS Universitatea Alba Iulia, în cadrul unui antrenament cu public găzduit de sala de sport a oraşului Câmpeni. Fetele, care se situează în prezent pe podiumul campionatului naţional, cu 9 victorii şi doar o înfrângere după primele 10 meciuri, le-au arătat copiilor câteva „trucuri”, apoi i-au invitat pe teren. Cei mai curajoşi dintre ei au aruncat la coş şi chiar au jucat un meci demonstrativ în compania sportivelor de la CSU, fiind răsplătiţi cu tricouri cu sigla sponsorului Roşia Montană Gold Corporation, pliante cu activitatea echipei şi autografe. De altfel, evenimentul de luni a fost sprijinit de RMGC.

„Astăzi am avut ocazia să mă familiarizez mai bine cu acest sport. Cred că şi noi am putea forma la Roşia Montană o echipă. A fost o zi în care pot spune că m-am îndrăgostit de acest sport”, a spus Jefry Coldy, elev la şcoala „Simion Balint” din Roşia Montană. Evenimentul a fost, de asemenea, apreciat şi de profesori care au salutat această acţiune.

La rândul lor, jucătoarele au fost încântate de experienţă şi speră să mai participe la asemenea antrenamente cu public, prin care să încurajeze copiii spre practicarea baschetului şi spre un stil de viaţă sănătos. „Astăzi am avut ocazia să oferim un adevărat spectacol al acestui sport. A fost de fapt o zi obişnuită din viaţa noastră, a sportivelor. Mulţumim sponsorului Roşia Montană Gold Corporation, care ne-a oferit acest prilej. Cred că asemenea acţiuni vor continua, mai ales că sunt activităţi din care vom avea nu doar noi de câştigat. Astăzi am remarcat tineri foarte talentaţi, tineri care ar putea deveni membri ai echipei noastre”, a precizat Elena Dincă, jucătoare la CSU Alba Iulia.

„Roşia Montană Gold Corporation se implică permanent în viaţa comunităţii şi susţine activităţile sociale, culturale şi sportive de aici. Baschetbalistele de la CS Universitatea Alba-Iulia sunt adevărate ambasadoare ale sportului şi ale unui stil de viaţă sănătos şi ne bucurăm să vedem entuziasmul cu care elevi din Roşia Montană şi Câmpeni au participat la acest antrenament”, a declarat Cătălin Hosu purtătorul de cuvânt al RMGC.

În aceeaşi campanie de încurajare a tinerilor spre sport s-a înscris, la începutul lunii august, şi acţiunea RMGC prin care cunoscutul baschetbalist Ghiţă Mureşan le-a dezvăluit copiilor din Roşia Montană câteva din tainele baschetului, în cadrul Ghiţă Mureşan Summer Camp.


(Sursa articolului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu