vineri, 16 decembrie 2011

Aurul de la Roşia Montană, la cel mai mare târg de minerale din Europa

În perioada 28-30 octombrie 2011, a avut loc la München cel mai mare târg de minerale, roci şi fosile, expoziţie la care au participat aproape 1300 de firme de specialitate şi asociaţii din 56 de ţări.

La expoziţie au participat şi geologi din cadrul Societăţii Geologice Române (SGR) – filiala Alba. Participarea geologilor de la Alba Iulia a fost posibilă datorită sprijinului acordat de compania Roşia Montană Gold Corporation.
”A fost o bună ocazie de îmbunătăţire a nivelului de cunoaştere şi lărgire a orizontului profesional al celor care activează în domeniul minier, geologic şi de colecţionare de eşantioane mineralogice. Am putut participa la acest târg datorită sprijinului financiar acordat de compania Roşia Montană Gold Corporation care susţine evenimente de acest gen şi nu numai”, afirmă Ştefan Dikai, membru al Societăţii Geologice Române, filiala Alba.

Grupul român a fost asteptat de o veche cunostintã, Erwin Schäffer, colecþionar de flori de minã si detinãtorul unei colectii bogate si valoroase de asemenea esantioane mineralogice, exclusiv din România.

“Ani la rând am organizat excursii mineralogice cu intrări în diferite mine din România. Sunt un bun cunoscător al minelor din această ţară, mai ales ale celor din bazinul minier Baia Mare şi Munţii Apuseni. Sunt membru al VFMG, adică Asociaţia prietenilor mineralogiei şi Geologiei şi HMV – Asociaţia Mineralelor din Heilbronn şi sunt un cunoscător al eşantioanelor mineralogice româneşti”, spune domnul Erwin Schäffer.


(Sursa articolului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu